Showing posts with label video. Show all posts
Showing posts with label video. Show all posts

Saturday, June 21, 2008

Bill C-61 in laymans terms: Time Shifting

Third topic of bill C-61, Time shifting

According to Bill C-61,
You are allowed to:
  • Record a TV show (Clause 17, section 29.23, subsection 1)
You are not allowed:
  • To record more than 1 copy. (Clause 17, section 29.23, subsection 1, paragraph c)
  • To watch that copy more than once. (Clause 17, section 29.23, subsection 1, paragraph d)
  • To give that copy to anyone. (Clause 17, section 29.23, subsection 1, paragraph e)
  • To record a video-on-demand unless specifically permitted (Clause 17, section 29.23, subsection 2)
  • To record an Internet only show. (Clause 17, section 29.23, subsection 3)
  • To record a video provided as a service by a PVR (Clause 17, section 29.23, subsection 5)

And, because of Digital lock provisions (Clause 17, section 29.23, subsection 1, paragraph b), you are not allowed:
  • To record a protected broadcast

My own thoughts:
Wow. My mother still has tapes of my childhood show. Stuff paid by the government of Quebec and show on Radio-Canada and Radio-Quebec (I feel old). I guess all those tape will have to be trashed.

Relevant links:
http://www2.parl.gc.ca/HousePublications/Publication.aspx?DocId=3570473&Language=e&Mode=1&File=45#8

Blogged with the Flock Browser

Bill C-61 in laymans terms: Image, text and movies

First Topic of Bill C-61, Copying Image, text and movies.

According to this new Bill,

you are allowed:
  • To copy photographs, book, journals, periodicals and videocassettes you own on a different medium or device for private uses (Clause 17, section 29.21, subsection 1)

you are not allowed:
  • more than one copy per device (Clause 17, section 29.21, subsection 1, paragraph d)
  • to make backups, because those backup would create extra copies (same reference as above)
  • to print more than one copy of a digital work (same reference as above )
  • to give the copy to anyone (Clause 17, section 29.21, subsection 1, paragraph e)

And, because of Digital lock provisions (Clause 17, section 29.21, subsection 1, paragraph c), you are not allowed:
  • to copy part of the content of DVDs or Blu-ray Disk(They are encrypted)
  • to copy a DVD to an iPod or other digital video player (you would have to break the encryption)

you must:
  • Destroy any copy when you sell or give the original. (Clause 17, section 29.21, subsection 3)

My own toughts:
DVD or blu-ray aren't even mention in all of section 29.21, yet videocassettes (yes, VHS! Betamax!) are clearly mentioned. What is this? 1990?

Relevant link:
http://www2.parl.gc.ca/HousePublications/Publication.aspx?DocId=3570473&Language=e&Mode=1&File=45#7
Blogged with the Flock Browser